Retsept on võetud raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid". Keeksi originaalretseptist on kasutatud mandleid, mina aga asendasin need sarapuupähklitega. Samuti jagasin kõik retseptis ettenähtud kogused pooleks.
Vaja läheb:
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
180 g toasooja võid
3 suurt muna
125 ml piima
1 spl magusat šerrit
500 g hakitud suhkrustatud puuvilju
80 g hakitud kooritud mandleid
2 spl soojendatud aprikoosimoosi
Töökäik:
Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 20x20 cm suurune koogivorm rasvainega ning vooderda küpsetuspaberiga. Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja muskaatpähkel. Vahusta või suhkruga kausis mikseri keskmisel kiirusel heledaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lülita mikser madalamale kiirusele ning lisa vaheldumisi kuivained ja piim. Sega sisse šerri, hakitud puuviljad ja mandlid. Kalla tainas koogivormi ja silu lusikaga pealt tasaseks. Küpseta umbes 2 tundi, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Kui kook hakkab pealt liiga pruuniks tõmbuma, kata see fooliumiga. Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta see jahutusrestile. Määri keeksi aprikoosimoosiga ja lase vähemalt tund aega jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar