pühapäev, 14. september 2014

Karusselliküpsised

Jätkuvalt leian huvitavaid ja köitvaid retsepte raamatust " Suue väike šokolaadiraamat" ning seekord jäi pilk püsima just nendel siiru-viirulistel küpsistel, mida on ka lihtne valmistada. 

Vaja läheb: 

200 g võid, toatemparatuuril
150 g suhkrut
mõnitilk vanilliessentsi
1 suur muna
300 g nisujahu
30 g suhkruta kakaopulbrit


Valmistamine:

Mikserda või ja suhkur kausis keskmisel kiirusel heledaks ja kooretaoliseks. Sega sisse vanill ja muna. Mikserda väiksel kiirusel tasahaaval sisse jahu. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks. Sega ühele osale juurde kakao. Vormi mõlemast tainaosast pikergused pätsid. Keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külma. Rulli mõlemad tainatükid umbes 5 mm paksusteks tuutudeks. Aseta šokolaadiga tainas heleda taina peale ja lõika servad siledaks. Rulli rullbiskviidi kombel kokku (mina jäin siin pisut hätta, kuna tainas kippus rullimisel katki minema). Keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külma. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Lõika tainas võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao küpsised plaadile, jättes küpsiste vahele pisut ruumi.
Küpseta ahjus 12-15 minutit ehk kuldpruuniks. Ühtlasemaks küpsemiseks pööra poole küpsemise peal plaat ümber. Lase küpsistel umbes 2-3 minutit  küpsetusplaadil taheneda, tõsta restile ja lase lõplikult jahtuda.  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar