reede, 20. juuli 2012

Virsikukook























Originaalis on kook mõeldud mango tordina, kuid kuna kodus oli olemas virsikukompott, otsustasin mangod asendada virsikutega. 

Põhi:


150 g ladysfingers küpsiseid
125 g võid
20 g kookoshelbeid

Täidis:

600 g toorjuustu
300 g jogurtit
3 sl sidrunimahla
6 lehte želatiini
75 g suhkrut
1(väike) purk virsikukompotti


Kate:

virsikuželee

Töökäik:

Esmalt peenesta küpsised ning sega pehme võiga, saadud segu pane küpsetusvormi (kasutasin 24 cm vormi) põhja.  Retsept ei näinud ette küll põhja küpsetamist, kuid mina tegin seda siiski.  Küpsetasin põhja 175 kraadi juures 7 minutit. Küpsetatud põhjale puistasin peale kookoshelbed. Seni kuni põhi jahtus, valmistasin täidise. Sega omavahel kokku toorjuust, jogurt, suhkur ja sidrunimahl ning mikserda läbi. Samal ajal pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette. Lõika virsikutükid väikesteks kuubikuteks ning sega täidisesse. Pigista üleliigne vesi želatiinilehtedest, kuumuta vähese koguse veega želatiinilehed, seejärel kalla peene joana želatiin täidisesse samal ajal sega. Seejärel kalla kogu mass koogipõhjale ning lase tarretuda külmikus. Tarretatud koogi katsin pealt virsikuželeega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar