kolmapäev, 4. juuli 2012

Maasika plaadikook

Kui kodus juhtub olema pärmi ja maasikaid, mida keegi ei jõua enam ära süüa, siis tuleb ette võtta üks kiire maasika plaadikook.

 Pärmitainas:

20 g pärmi
2 dl piima
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 muna
100 g võid
300 jahu



Kreem:

4,5 dl piima
6 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
30 g võid
3 väikese kuhjaga sl mannat
3 väikese kuhjaga sl jahu
3 muna
vanillsuhkrut

Peale:

maasikaid




Töökäik:

Kõigepealt valmistada pärmitainas tavapärasel viisil- pärm lahustada leiges piimas, lisada suhkur ja näpuotsatäis soola ning lahtiklopitud munad. Hakata lisama jahu, kuni tainas on veel puulusikaga segatav. Lisada nüüd toasoe pehme või ja silma järgi veel jahu ning sõtkuda, kuni tainas on elastne ja lööb käte küljest lahti. Tainas võiks jääda pigem pehme kui liiga kõva. Kui ta on piisavalt kerkinud, sõtkuda korralikult läbi, et õhumullid välja saaks, rullida ristkülikukujuliselt õhukeseks.
Samal ajal valmistada kreem. Piim lasta suhkru, soola ja võiga keema, lisada omavahel segatud jahu ja manna ning keeta tasasel tulel, kuni puder on valmis. Tõsta tulelt, valada juurde lahtiklopitud munad, maitsestada vanillsuhkruga ja kloppida ühtlaseks.
Aseta rullitud tainas ahjuplaadile, vala peale kreem ning lisada tükeldatud maasikad . Küpsetada 200 kraadi juures 35 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar