Kui kodus juhtub olema pärmi ja maasikaid, mida keegi ei jõua enam ära süüa, siis tuleb ette võtta üks kiire maasika plaadikook.
Pärmitainas:
20 g pärmi
2 dl piima
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 muna
100 g võid
300 jahu
Kreem:
4,5 dl piima
6 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
30 g võid
3 väikese kuhjaga sl mannat
3 väikese kuhjaga sl jahu
3 muna
vanillsuhkrut
Peale:
maasikaid
Töökäik:
Kõigepealt valmistada pärmitainas tavapärasel viisil- pärm lahustada leiges piimas, lisada
suhkur ja näpuotsatäis soola ning lahtiklopitud munad. Hakata lisama
jahu, kuni tainas on veel puulusikaga segatav. Lisada nüüd toasoe pehme
või ja silma järgi veel jahu ning sõtkuda, kuni tainas on elastne ja
lööb käte küljest lahti. Tainas võiks jääda pigem pehme kui liiga kõva.
Kui ta on piisavalt kerkinud, sõtkuda korralikult läbi, et õhumullid
välja saaks, rullida ristkülikukujuliselt õhukeseks.
Samal ajal valmistada kreem. Piim lasta suhkru, soola ja võiga keema,
lisada omavahel segatud jahu ja manna ning keeta tasasel tulel, kuni
puder on valmis. Tõsta tulelt, valada juurde lahtiklopitud munad,
maitsestada vanillsuhkruga ja kloppida ühtlaseks.
Aseta rullitud tainas ahjuplaadile, vala peale kreem ning lisada tükeldatud maasikad . Küpsetada
200 kraadi juures 35 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar