pühapäev, 19. august 2012

Kirsikook


Seda kooki ajendas mind küpsetama üks pilt/foto, mida ma nägin FB-s. Minu kook ei sarnane küll FB-s nähtule, kuid maitses väga hästi. Kuna retsepti juures ei olnud, tuli see tuletada endal ja mis seal salata, anti ka väike vihje. Kook sai tehtud väiksesse koogirormi.


Liivataigen:

150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
soola
250 g jahu
pisut küpsetuspulbrit

Täidis :

250 g kohupiimakreemi
150 g hapukoort
suhkurt maitse järgi
2 muna

Kate:

400 g sügavkülmutatud kirsse
50 g Claro Rosso-punast puuviljamaitselist želeepulbrit
200 g suhkrut
500 g vett (mahla)

Töökäik:

Esmalt valmista liivataigen, selleks pehmenda või, lisa vähese jahuga segatud kergitusaine, suhkur ja muna. Sega kõik ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu ja jäta rullimiseks u. 2 sl jahu. Mida õhem on liivataignapõhi, seda parem ta on. Olenevalt taigna paksusest küpseta põhja 10-12 minutit 180-220°C kuumuses ahjus. Jahtuta põhi. Sega omavahel kokku kohupiimakreem, hapukoor, munad ja suhkur ning kalla mass koogivormi. Kook küpses ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit. Jahuta. Jahtunud koogile laotasin peale kirsid. Seejärel  valmista kate. Selleks sega claro suhkruga ning vala keeva vee hulka. Sega ja lase keema tõusta. Nirista kuum želee ettevaatlikult kuid kiirelt marjadele, sest claro tarretub ruttu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar