kolmapäev, 8. august 2012

Tarretatud moka-juustukook



Retsept pärineb värskest "Oma Maitse" augustikuu numbrist ja tundus väga ahvatlevana, "Paulig" kohviakadeemia soovitab kooki nautida "Paulig Mexico" või "Columbia" kohviga. Retseptis on tehtud paar väikest muudatust-kaeraküpsiste asemel kasutasin "Kalevi" šokolaadiküpsiseid, koogi kattes on röstitud sarapuupähklite asemel kasutatud "Ruf" šokolaaditilkasid. Koogipõhi on 175 kraadi juures asetatud 7 minutiks ahju küpsema. Kook on tehtud poole kogusega, kasutasin 18 cm läbimõõduga küpsetusvormi.

Põhi:

200 g muredaid kaeraküpsiseid
3 sl vett
100 g sulatatud võid

Kate:

400 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
3,5 dl kanget kohvi
5 tl želatiinipulbrit
4 dl vahukoort
100 g röstitud sarapuupähkleid

Töökäik:

Purusta küpsised, sega juurde vesi ja sulatatud või. Suru segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale, tõsta külmkappi.
Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks ja kohevaks. Mõõda 1 dl kohvisse želatiini ja lase 5 minutit paisuda, sulata kuumaveevannis ning lisa ülejäänud kohv.
Vahusta koor. Kalla veidi jahtunud kohvi-želatiinilahus peene joana juustukreemi hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Seejärel sega kohe hulka ka vahustatud koor koos pähklitega ning tõsta alt ülespoole segamini. Kalla segu vormi ja silu pealispind, kata kile või fooliumiga ning pane külma tarduma.
Kaunista kook meelepäraselt.

Tulemuseks kook, mis pole küll väga magus, kuid siiski väga hea!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar