pühapäev, 31. märts 2013

Banaani-karamellikook



Seda retsepti nägin ma esmakordselt Sprinkle Bakesi lehel ja see tundus nii ahvatlev. Siis selgus, et sama kooki on võimalik leida ka ühest kodumaisest blogist. (SIIT) ja nii sai minu kook tehtud just viimatimainitud blogi järgi.
Etteruttavalt võib öelda, et tegu on ikka tõeliselt rammusa koogiga. Kuna arvasin, et kook tuleb meeletult magus, siis panin ettenähtud 4 banaani asemel vaid 2. Kuid...koogi teistkordsel tegemisel jälgiksin ikkagi retsepti ja paneks 4 banaani.


Põhi:

4 dl digestive küpsise puru
näpuotsatäis soola
2 sl suhkrut
8 sl sulavõid

Täidis:

4 suurt banaani
2 sl sidrunimahla
225 g võid
2 purki kondenspiima (750 g)
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
2 dl pruuni suhkrut
4-5 lehte želatiini

Kate:

4 dl vahukoort
50 g suhkrut


Töökäik:



Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja vala juurde sulavõi ning töötle ühtlaseks. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele ning tõsta jahedasse.
Viiluta banaanid ja piserda üle sidrunimahlaga ning lao põhjale. Kreemi jaoks sega kokku või, kondenspiim, siirup ja suhkur ja kuumuta keskmisel tulel kuni või ja suhkur on sulanud. Seejärel keera kuumus suuremaks ja keeda segu 6-10 minutit, seda pidevalt segades (siinjuures tuleb ikka hoolega jälgida, et kogu mass ei hakkaks poti põhja kinni jääma isegi kui hoolikalt segada). Tõsta segu tulelt, lase veidi jahtuda. Seejärel pigista kuivaks eelnevalt leotatud želatiinilehed ja sulata need väheses vedelikus ning lisa sulatatud želatiin peene nirena täidisele, sega korralikult ning kalla põhjale.  Aseta kook 4 tunniks kuni üleöö jahedasse.
Enne serveerimist vahusta  vahukoor suhkruga ja kata sellega kook ning kaunista meelepäraselt.





1 kommentaar:


  1. Taruhan Sabung Ayam Live Menggunakan OVO di situs www.bolavita.fun !

    Dapat Bonus Freechip ! Mudah dalam bertransaksi, aman, tanpa jam offline !

    Minimal Deposit hanya 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta