pühapäev, 9. juuni 2013

Karamellise kattega kohupiimakook banaaniga



Retsept on pärit viimasest Oma Maitsest (Juuni 2013). Selle koogi puhul sai otsustavaks kaks banaani, mis  kodus juhtusid olema ja teisalt aga on tegu lihtsalt valmiva koogiga, mis ei võta kaua aega ja pole keerukas. Muudetud on koogi põhja retsepti. Originaalretseptis on kirjas, et kook küpseb ahjus 30 min. või kuni on kuldpruun. Et tulemus oleks ikka tõesti kuldpruun/mitte vedelavõitu küpsetis, siis hoidsin kooki ahjus ligi tund (kindlasti on ahjud erinevad ja tulebki jälgida küpsemisaega). 

Põhi:

100 g võid
1 dl suhkrut
2 dl kaerajahu
1/2 dl nisujahu
1/2 tl vanillisuhkrut
1/2 tl soola
1 muna

Täidis:

4 muna
1,5-2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
500 g pakikohupiima
250 g hapukoort
1 banaan
2 sl nisujahu

Kate:

150 g iiriskomme
50 võid

Töökäik:


Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel suhkur, kaera-ja nisujahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ning sool. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas ettevalmistatud 24 cm küpsetusvormi (lahtikäiva) põhja. Mina küpsetasin põhja eelnevalt u.15 minutit, et tuleks mõnus krõbe põhi. Jahuta põhi.
Seejärel vahusta munad suhkrutega (mina tegin seda u. 10 min), lisa kohupiim ja hapukoor ning purustatud banaan, lisa jahu ning sega ühtlaseks. Vala täidis põhjale ja küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus umbes 45-60 minutit (sõltuvalt ahjust!)
Sulata paksupõhjalises nõus kommid ja või (keskmisel kuumusel) ning seejärel on veetud triibud üle koogi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar