teisipäev, 18. juuni 2013

Kohupiima-martsipanikook



See retsept on võetud äsja ilmunud raamatust "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris". Raamatu autoriks on Eva Palu. Koogiraamat on täis väga põnevaid ja ahvatlevaid retsepte, mis kõik kutsuvad järele proovima ja katsetama. Minu esimene valik sellest raamatust oligi kohupiima-martsipanikook. Koogi põhiretseptiga võrreldes on tehtud kaks muudatust. Mina kasutasin täidises põldmarju ja kook sai pealmise kihi endale claro pulbri abil.


Koogipõhi:

muretainast (180 g jahu; 0,5 tl soola, 75 g suhkrut, 90 g külmkapikülma võid, 2 suurt munakollast)

Täidis:

400 g maitsestamata torukohupiima
1,2 dl 35 % koort
2 suurt muna
2 suurt munakollast
1,5 dl suhkrut
100 g kirsse
100 g kõrge mandlisisaldusega martsipani

Kate:

250-300 g martsipani ( vastavalt õpetusele cloro)

Töökäik:

Rulli muretainas lahti ning kata sellega koogivormi põhi ja servad. Eelküpseta koogipõhja 220 kraadi juures 10 min. lase põhjal jahtuda.
Täidise tegemiseks sega kohupiim, koor, munad, suhkur ja riivitud martsipan. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja torka sisse kirsid ( põldmarjad/meelepärased marjad), paigutades need võimalikult ühtlaselt. 
Küpseta kooki 160 kraadises ahjus umbes 1,5 tundi. Jahuta täielikult. Tasanda koogi pind pika terava noaga, et see oleks pealt täiesti sile.
Martsipani katte jaoks: rulli martsipan kahe kile vahel lahti, lõika täpselt koogivormi põhja suurune ketas (võta appi koogivormi põhi, selle järgi saad kenasti lõigata) ja tõsta koogile.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar