esmaspäev, 5. august 2013

Trühvlitort


Et käes on nädalalõpp, see tähendab kindla peale uue koogi küpsetamist. Seekord  jäi minu pilk püsima "Nadja Viinis. Koogid ja elamused" Trühvlitordile.

Biskviit:

120 g võid
120 g jahu
60 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
6 muna
220 g suhkrut

Täidis:

500 ml vahukoort
200 g Nutella pähklimaitselist kreemi
100 g purustatud mandleid
50 ml Amaretto likööri

Töökäik:

Eralda munavalged kollastest ja vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa suhkur, vahusta veel natuke ning lisa munakollased. Sega läbi,  lisa omavahel kokku segatud jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sulata või ning sega tainamassi hulka. Kalla tainas lahtikäivasse, küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, mille läbimõõt on 26 cm (mina kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit. proovi küpsust tikuga. Jäta biskviit jahtuma.
Valmista kreem. sega omavahel mandlid. pähklikreem ja liköör. Vahusta vahukoor ning sega kõik ettevaatlikult kokku.
Lõika jahtunud biskviit neljaks kihiks (mina lõikasin 5 kihiks). Kata kõik kihid kreemiga, jäta tort tunniks külma.


Minu tähelepanekud:

Kuna minu nägemus trühvlitordist on ennekõike siiski mahlane biskviit, siis mina immutasin põhjasid kohviga, mille sisse oli lisatud pisut likööri. Koogi pealmise kihi puhul kasutasin mõru šokolaadi, mis minu meelest lõpptulemusena oli väga õige valik.
Lõpptulemuseks oli väga hea ja mahlane trühvlitort!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar