Originaalretsept pärineb ajakirjast "Oma Maitse 2010 ja originaalis oleks nimetus olnud rabarberi-mandlikreemipirukas. Retseptis on tehtud muudatus-rabarberi hooaeg on läbi, aga sügavkülma maasikad on igal ajal kättesaadavad. Seega rändasid selle koogi sisse just maasikad. Aga olen enam, kui kindel, et koogi sisse võiks lisada ka teisi marju või puuvilju.
Tainas:
100 g võid
30 g suhkrut
2 munakollast
140 g jahu
20 g kartulitärklist
Täidis:
300 g maasikaid
50 g kooritud mandleid või mandlilaaste
50 g tuhksuhkrut
3 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut
Töökäik:
Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja kartulitärklis ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Peenesta mandlid minilõikuris või köögikombainis. Lisa tuhksuhkur ja jätka peenestamist veel paar minutit. Lisa munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja püreesta ühtlaseks. Tükelda maasikaid ning laota põhjal. Vala peale täidis ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit. Kasutasin 18 cm suurust koogivormi.
Minu tähelepanekud:
Retseptis ettenähtud küpsemisajast oleks minu koogi puhul jäänud ilmaselgelt väheseks, seega lisasin mina küpsemisaega juurde (ahjud on erinevad).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar