Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
3-4 spl magustamata kakaod
Täidis:
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
50 g martsipani
2 kuhjaga spl tuhksuhkrut
20 maasikat
1 spl suhkrut
Šokolaadiglasuur: (originaalretsepti järgi)
2 dl vahukoort
300 g piimašokolaadi
Kaunistamiseks šokolaadilaaste ja kirsse
1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks.
2. Sega omavahel jahu,maisitärklis,küpsetuspulber ja kakao. Vala segu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi.
3. Vala pool
tainast 15 cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
Küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus 20 minutit. Toimi samamoodi teise
poole tainaga.
4. Lase biskviitidel jahtuda ja lõika need kaheks, nii et saad 4 ühesuurust ümmargust põhja.
5. Püreesta
saumikseriga martsipan koos 2 spl vahukoorega kreemjaks massiks. Vahusta
ülejäänud koor, sega hulka toasoe toorjuust ja martsipanipüree,
viimasena lisa suhkur. Vahusta veel umbes 15 sekundid.
6. Püreesta 5 suuremat maasikat koos 1 spl suhkruga. Ülejäänud maasikad haki väikesteks tükkideks.
7. Laota esimene
biskviit lahtikäivasse vormi, immuta 2 spl maasikapüreega, vala peale
1/4 kreemist ning puista peale maasika tükid. Jätka samamoodi. Viimane
kiht kata ühtlaselt kreemiga.
8. Aseta kook vähemalt 6 h külmkappi.
Originaalretsepti järgi:
Kuumuta potis vahukoor ja šokolaad. Aseta
ahjuresti alla suurem kauss. Pane kook ahjuresti peale kausi kohale.
Vala kook ühtlaselt šokolaadiglasuuriga üle. Kui mõni koht jääb katmata,
siis võid restilt kaussi nirisenud glasuuri kasutada ning tühjad kohad
üle katta. Aseta kook 20 minutiks külmkappi tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar