pühapäev, 2. veebruar 2014

Šokolaadi-mandlikook

Seekordseks valikuks osutus siis šokolaadi-mandlikook. Retsept pärineb raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid". Originaalis oleks küpsetis pigem olema rulli kujul, mina aga otsustasin teha seda pisut teisiti. Et kook oleks mahlane, siis sai biskviiti immutatud.



Rullbiskviit:

100 g suhkrut+pisut pealeraputamiseks
5 suurt muna
30 g nisujahu
3/4 tl küpsetuspulbrit
50 g kakaopulbrit
50 g jahvatatud mandleid

Toorjuustukreem:

120 g sulatatud tumedat šokolaadi
250 g mascarponet
100 g tuhksuhkrut
2 spl mandlilikööri
kaunistuseks kakaopulbrit

Töökäik:

Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata 25*38 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see kergelt õliga. Puista üle suhkruga ja raputa üleliigne suhkur ära. Mikserda munad suhkruga keskmisel kiirusel heledaks vahuks, kuni segu on mahult kolmekordistunud. Sega sisse jahu, küpsetuspulber, kakao ja jahvatatud mandlid. Laota tainas plaadile. Küpseta 12-15 minutit, kuni biskviit on katsudes vetruv. Keera see suhkruga üle raputatud köögirätikule. Eemalda paber ja rulli biskviit lühemast servast alates kokku. (Mina lõikasin biskviidi kaheks, jahutasin, immutasin mõlemaid põhjasid ning kandsin ühele põhjale toorjuustukreemi). Lase umbes tund aega jahtuda. Sulata šokolaad veevannis tasasel tulel. Tõsta jahtuma. Mikserda mascarpone, sulatatud šokolaad, suhkur ja Amaretto ühtlaseks kreemiks. Hoia külmas, kuni segu tõmbub küllalt paksuks, et seda saaks määrida. Rulli kook ettevaatlikult lahti ja määri seest toorjuustukreemiga, jättes igasse serva 2,5 cm ääre. Rulli kokku tagasi ja raputa kakaod peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar