pühapäev, 18. mai 2014

Mandli-kirsitort


Originaalretsept pärineb raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid", kus tort on mõeldud hoopis vaarikatega.

Vaja läheb:
                         
75 g nisujahu
1 spl maisitärklist
3  suurt muna
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliessentsi
1/2 tl mandliessentsi
1 klaas (150 g) hakitud mandleid

2 portsjonit vahukoorekreemi ( 250 g vahukoort, 2 spl tuhksuhkrut, 1/2 tl vanilliessentsi. vahukoorekreemi valmistamiseks mikserda vahukoor tuhksuhkru ja vanilliga tihedaks vahuks).

750 g värskeid või külmutatud marju (originaalis siis vaarikaid). Kui kasutada külmutatud marju, siis sulata marjad eelnevalt ja nõruta.  

                                                                                                                                                                                           
Töökäik:        

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri sügav 20 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja kata põhi küpsetuspaberiga.
Sõelu jahu ja maisitärklis väikesesse kaussi ning pane kõrvale. pane munad, suhkur, vanill ja mandliessents suurde kaussi ning vahusta mikseri maksimaalsel kiirusel umbes 5 minutit. Kui segu on nii tihe, et hoiab vormi, sega lusikaga juurde jahu. Lisa jahvatatud mandlid. Kalla tainas vormi ja silu pealt tasaseks. 
Küpseta 40-45 minutit, kuni kook on kuldne, katsudes vetruv ja vormi servadest lahti tõmbunud. Lase vormis 5-10 minutit jahtuda, seejärel tõsta restile ja lase vähemalt tund aega jahtuda. 
Lõika kook kolmeks kihiks. Aseta alumine kiht vaagnale. sega üks kolmandik vahukoorekreemist vaarikamoosiga (kirsimoosiga). Jäta mõned marjad kaunistamiseks. 
Määri esmalt esimesele, siis teisele koogikihile marjadega vahukoort. aseta kohale viimane kiht kooki. Määri kogu tordi pind (pealt ja küljed) vahukoorega.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar