Vaja läheb:
3 suurt muna, valged kollastest eraldatud
2 suurt munakollast
150 g suhkrut
500 g toasooja mascarpone´t
1/8 tl soola
250 g piklikke biskviitküpsiseid (ladyfingers)
120 ml väga kanget musta kohvi
150 ml piima -kuhu see piim veel lisada, ei oskagi öelda, hiljem piima lisamist töökäigus pole kirjeldatud
150 ml riivitud piimašokolaadi
2 spl kakaopulbrit
Töökäik:
Mikserda viis munakollast suhkruga keskmisel kiirusel heledaks ja ühtlaseks kreemiks. Sega sisse mascarpone.
Mikserda kolm munavalget soolaga kõvaks vahuks. Sega käsitsi ettevaatlikult toorjuustukreemi sisse.
Kasta kolmandik küpsistest kohisse ja kata nendega sügava klaasvormi (mina kasutasin neljakandilist lahtikäivat koogivormi) 25x25 cm põhi. Laota peale kolmandik kreemist ja raputa üle kolmandiku šokolaadiga. Korda kogu protsessi veel kaks korda. Enne viimast šokolaadikihti raputa koogile kakaod.
Lase enne serveerimist 8-12 tundi külmkapis seista.
Minu tähelepanekud:
Minul läks biskviitküpsiseid siiski koguseliselt rohkem, kui retseptis ettenähtud, kreemimassi oleks vastasel korral palju üle jäänud. Samuti immutamiseks ettenähtud kohvikogus oli suurem. Nagu ma juba eelpool mainisin ei suutnud ma raamatust välja lugeda, kuhu panna 150 ml piima.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar