laupäev, 15. november 2014

Amarena kirsitort

Retsept on võetud raamatust "Külmkapitordid". Tegu on lihtsalt valmiva ja maitsva tordiga.

Põhi:

250 g väikseid šokolaadiga küpsiseid
100 g võid

Kate:

140 g nõrutatud Amarena kirsse
4 lehte heledat želatiini
500 g mascarpone´t 
500 g lahjat kohupiima
50 g suhkrut
1 sidrun
4 spl sidrunimahla
4 spl Amarena siirupit (kirsikonservi purgist)

Valmistamine:

Aseta 26 cm läbimõõduga tordirõngas küpsetuspaberile. Põhja valmistamiseks purusta küpsised (soovi korral jäta 6 küpsist kaunistamiseks), sulata või ja sega see küpsisepuruga. Saadud mass pane tordirõngasse ja suru lusikaga ühtlaseks  koogipõhjaks. Aseta koogipõhi külmkappi. 
Katte jaoks nõruta kirsid, hoia 4 spl siirupit alles. Pane tordi  kaunistamiseks mõned kirsid kõrvale. Ülejäänud kirsid lõika pooleks. Pane želatiin pakendil oleva õpetuse järgi külma vette paisuma. Sega mascarpone kohupiima, suhkru ja sidrunikoorega. Pigista želatiinilehed kuivemaks  ja lahusta, segades neid väikeses kastrulis nõrgal kuumusel. Lisa sidrunimahl. Sega želatiinimass kõigepealt 3-4 supilusikatäie toorjuustu-kohupiimamassiga, seejärel lisa see ülejäänud toorjuustu-kohupiima segule. Ühe kolmandiku kreemi hulka lisa kirsid, pane kreem tordipõhjale ja silu ühtlaseks. Pane peale ülejäänud toorjuustu-kohupiimakreem ja silu samuti ühtlaseks. 
Kalla kõrvale pandud siirup ühtlaselt kreemile ja tõmba sellele kahvli või lusikavarrega marmorimuster. Aseta tort vähemalt kaheks tunniks külmkappi. Eemalda tordirõngas. Allesjäänud kirsid lõika pooleks ja murra küpsised tükkideks, kaunista meelepäraselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar