Retsept on võetud raamatust "Külmkapitordid". Tegu on lihtsalt valmiva ja maitsva tordiga.
Põhi:
250 g väikseid šokolaadiga küpsiseid
100 g võid
Kate:
140 g nõrutatud Amarena kirsse
4 lehte heledat želatiini
500 g mascarpone´t
500 g lahjat kohupiima
50 g suhkrut
1 sidrun
4 spl sidrunimahla
4 spl Amarena siirupit (kirsikonservi purgist)
Valmistamine:
Aseta
26 cm läbimõõduga tordirõngas küpsetuspaberile. Põhja valmistamiseks
purusta küpsised (soovi korral jäta 6 küpsist kaunistamiseks), sulata
või ja sega see küpsisepuruga. Saadud mass pane tordirõngasse ja suru
lusikaga ühtlaseks koogipõhjaks. Aseta koogipõhi külmkappi.
Katte
jaoks nõruta kirsid, hoia 4 spl siirupit alles. Pane tordi
kaunistamiseks mõned kirsid kõrvale. Ülejäänud kirsid lõika pooleks.
Pane želatiin pakendil oleva õpetuse järgi külma vette paisuma. Sega
mascarpone kohupiima, suhkru ja sidrunikoorega. Pigista želatiinilehed
kuivemaks ja lahusta, segades neid väikeses kastrulis nõrgal kuumusel.
Lisa sidrunimahl. Sega želatiinimass kõigepealt 3-4 supilusikatäie
toorjuustu-kohupiimamassiga, seejärel lisa see ülejäänud
toorjuustu-kohupiima segule. Ühe kolmandiku kreemi hulka lisa kirsid,
pane kreem tordipõhjale ja silu ühtlaseks. Pane peale ülejäänud
toorjuustu-kohupiimakreem ja silu samuti ühtlaseks.
Kalla
kõrvale pandud siirup ühtlaselt kreemile ja tõmba sellele kahvli või
lusikavarrega marmorimuster. Aseta tort vähemalt kaheks tunniks
külmkappi. Eemalda tordirõngas. Allesjäänud kirsid lõika pooleks ja
murra küpsised tükkideks, kaunista meelepäraselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar