Retsept on võetud raamatust "Külmkapitordid". Tegu on lihtsalt valmiva ja maitsva tordiga.
Põhi:
250 g väikseid šokolaadiga küpsiseid
100 g võid
Kate:
140 g nõrutatud Amarena kirsse
4 lehte heledat želatiini
500 g mascarpone´t 
500 g lahjat kohupiima
50 g suhkrut
1 sidrun
4 spl sidrunimahla
4 spl Amarena siirupit (kirsikonservi purgist)
Valmistamine:
Aseta
 26 cm läbimõõduga tordirõngas küpsetuspaberile. Põhja valmistamiseks 
purusta küpsised (soovi korral jäta 6 küpsist kaunistamiseks), sulata 
või ja sega see küpsisepuruga. Saadud mass pane tordirõngasse ja suru 
lusikaga ühtlaseks  koogipõhjaks. Aseta koogipõhi külmkappi. 
Katte
 jaoks nõruta kirsid, hoia 4 spl siirupit alles. Pane tordi  
kaunistamiseks mõned kirsid kõrvale. Ülejäänud kirsid lõika pooleks. 
Pane želatiin pakendil oleva õpetuse järgi külma vette paisuma. Sega 
mascarpone kohupiima, suhkru ja sidrunikoorega. Pigista želatiinilehed 
kuivemaks  ja lahusta, segades neid väikeses kastrulis nõrgal kuumusel. 
Lisa sidrunimahl. Sega želatiinimass kõigepealt 3-4 supilusikatäie 
toorjuustu-kohupiimamassiga, seejärel lisa see ülejäänud 
toorjuustu-kohupiima segule. Ühe kolmandiku kreemi hulka lisa kirsid, 
pane kreem tordipõhjale ja silu ühtlaseks. Pane peale ülejäänud 
toorjuustu-kohupiimakreem ja silu samuti ühtlaseks. 
Kalla
 kõrvale pandud siirup ühtlaselt kreemile ja tõmba sellele kahvli või 
lusikavarrega marmorimuster. Aseta tort vähemalt kaheks tunniks 
külmkappi. Eemalda tordirõngas. Allesjäänud kirsid lõika pooleks ja 
murra küpsised tükkideks, kaunista meelepäraselt.
 
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar