laupäev, 15. november 2014

Piparmündi-juustukook

"Külmkapitordid" on raamat, mis sisaldab väga palju ahvatlevaid retsepte. Piparmündi-juustukoogi retsept on samuti leitud sellest raamatust.

Põhi:

60 g valget šokolaadi
2 spl toiduõli
80 g võiküpsiseid
50 g piparmündiga täidetud šokolaadiruudukesi nt. After Eight

Kreem:

300 g toasooja rasvast toorjuustu
5 tilka piparmündiõli (essentsi)
mõni tilk rohelist toiduvärvi
100 g suhkrut
4 lehte heledat želatiini
350 g vahukoort


Valmistamine:

Valmista ette 20 cm läbimõõduga tordirõngas. Põhja valmistamiseks murra šokolaad tükkideks ja lase sellel koos toiduõliga väikses kastrulis veevannil nõrgal kuumusel sulada. Sega pidevalt. Purusta võiküpsised peeneks puruks ja pane kaussi. Piparmünditäidisega šokolaadiruudukesed lõika väikesteks tükkideks, pane koos sulatatud šokolaadiga küpsisepuru hulka ja sega korralikult läbi. Saadud segu pane tordirõngasse ja suru lusikaga tordipõhjaks. Pane põhi külmkappi.
Kreemi valmistamiseks sega toorjuust, piparmündiõli (essents), toiduvärv ja suhkur ühtlaseks seguks. Pane želatiin pakendil oleva õpetuse järgi paisuma, pigista kuivemaks. Sulata želatiin väikeses kastrulis koos 3 supilusikatäie toorjuustuga nõrgal kuumusel segades. Klopi soe želatiinimass vispliga ülejäänud toorjuustusegu hulka. Vahusta vahukoor ja lisa seegi vispliga kloppides toorjuustule.
Jaota toorjuustukreem tordipõhjale ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar