Koogi retsept pärineb Toidutarest ja kannab nimetust: M/M toorjuustukook.
Põhi:
150 g Digestiv küpsiseid
50 g võid
30 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-line)
Täidis:
525 g Toorjuustu Philadelphia Milka (3 karpi)
2 dl rõõskakoort (35%-line)
70 g tumedat šokolaadi
0,5 dl suhkurt
70 g Marianne crushi komme
0,25 tl vanilliekstrakti
5 želatiinilehte
Töökäik:
Purusta küpsised. Sulata või ja vesivannil šokolaad ning sega küpsisepuruga. Kata 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsisepuruga. Mina küpsetasin põhja siski ära u 175 kraadi juures 7 minutit (algses retseptis on põhi küpsetamata).
Sega toasoe toorjuust ja suhkur, vanilliekstrakt ning Marianne-crushi kommidega (purustasin köögikombainiga nii jäi tulemus ühtlane- puru). Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult toorjuustuga. Sulata vesivannil šokolaad, jahuta pisut ja sega segusse. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista veest kuivaks ning sulata kuumaveevannil. Jahuta ja sega täidist pisut želatiinisegusse. Sega hoolikalt ning lõpuks sega kogu želatiin täidisesse. Vala täidis küpsisepõhjale ja tõsta külmikusse 4 tunniks kuni üleööks tahenema. Kaunista meelepäraselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar