teisipäev, 7. veebruar 2012

Šokolaadiküpsised

Retsept on võetud ajakirjast "Kööginurk"-Küpsised ja keeksid. Sirvides käesolevat ajakirja oli mul suur soov sellest ajakirjast üks küpseseretsept koheselt järele proovida. Tuli leida selline retsept mille kõik vajalikud komponendid olid koheselt kodus olemas. Seega tegin valiku šokolaadiküpsiste kasuks.

Vaja läheb:
250 g jahu
250 g pehmet võid
100 g tuhksuhkrut
30 g kakaopulbrit
pisut soola
2 munavalget

Töökäik:
1. Sõelu jahu koos kakaoga. Hõõru pehme või kohevaks. Lisa võivahule tuhksuhkur, sool ja munavalged. Mikserda segu korralikult läbi. Siis lisa jahu ja kakao ning mikserda väikesel kiirusel edasi, kuni kõik koostisained on segunenud.
2. Tõsta tainas tähekujulise otsikuga kondiitripritsi sisse ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile erikujulised küpsised. Jäta küpsiste vahele umbes 2 cm vahed.
3. Kuumuta ahi 180 kraadini, pane küpsiseplaat ahju ja küpseta 10-12 minutit. Tõsta küpsised hiljem restile jahtuma. Kaunista meelepäraselt.

Minu tähelepanekud:

Kuna ahjud on väga erinevad, siis esimene plaaditäis, mis oli ahjus 12 min. küpses pisut liiast.  Järgnevad plaaditäied olid ahjus 8 min. ja tulemus oli väga hea. Maitse oli suurepärane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar