esmaspäev, 25. juuni 2012

Maasika-jogurtitort



Seda torti tegema hakates tuginesin raamatust "Külmtordid" leitud retseptile, mis nö töö käigus leidis aga mitmed uuendused.


Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
100 g pehmet võid

Kate:

1 pakk maasikatarretist
400 g vaarikajogurtit (suhkrut soovi korral)
200 g 20% või 30%-list hapukoort
10 lehte želatiini
maasikaid (soovi korral)

Kaunistus:

Ruf torditarretis
maasikad, valge šokolaad


Töökäik:

Tordipõhja valmistamiseks peenesta küpsised ning lisa sulatatud või. Sega ühtlaselt läbi  ja suru küpsisemass lahtikäiva koogivormi (24 cm)  põhja ja vajuta lusikaga kinni ja tõsta vorm jahedasse kohta. (Mina küpsetasin põhja siiski ära 180 kraadi juures 12 minutit).
Katte valmistamiseks sega tarretisepulber pakendil oleva valmistusõpetuse järgi ja lase jahtuda. Pane želatiinilehed külma vette u 5 minutiks paisuma. Seejärel vajuta paisunud želatiinilehed kergelt kuivaks ja lahusta väikeses potis (u 2,5 sl veega) madalal temperatuuril pidevalt segades. Lase želatiinil pisut jahtuda, seejärel nirista peene joana eelnevalt segatud jogurti hapukoore massiga, lisa tarretisevedelik, sega hulka soovi korral tükeldatud maasikad. 
Vala täidis küpsisepurust tordipõhjale ja tõmba noaga siledaks. Tõsta tort umbes üheks-kaheks tunniks külmikusse.
Valamista kate vastavat torditarretise õpetusele ja vala ettevaatlikult tordile. Tõsta tort veel kord vähemalt tunniks ajaks külmikusse, kuni tarretisekiht tardub. Kaunista tort meelepäraselt. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar