See kook "lõi laineid" mõni aeg tagasi Facebookis ja sai vaid mõne hetkega ülimalt polulaarseks ja nii tekkis endalgi mõte proovida kõneall olevat kooki. Etteruttavalt võib öelda, et tegemist on väga hea koogiga. Aga hinnangu saab anda igaüks ise. Koogi retsepti autoriks on Marje Laanejõe.
Taigen:
-
3 keskmist porgandit
-
2 dl jahu
-
2 dl suhkrut
-
1,5 tl küpsetuspulbrit
-
1 tl vanillisuhkrut
-
näpuotsaga peenikest soola
-
2 muna
-
5 spl õli või sulatatud võid
-
300 g toorjuustu
-
100 g hapukoort
-
1,5 dl tuhksuhkrut
-
1 tl vanillisuhkrut
-
näpuotsaga peenikest soola
-
2 spl sidrunimahla
-
2 tl riivitud sidrunikoort
-
röstitud pähklipuru
Glasuuri jaoks segada kokku toorjuust, hapukoor, tuhksuhkur, vaniljesuhkur, sidrunikoor ja – mahl. Lõigata koogipõhi pooleks ja panna pool glasuuri alumisele kihile. Asetada peale teine koogipõhi ja valada peale ülejäänud glasuur. Kaunistada röstitud pähklipuruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar