laupäev, 29. detsember 2012

Porgandikook sidrunimaitselise toorjuustukreemiga























See kook "lõi laineid" mõni aeg tagasi Facebookis ja sai vaid mõne hetkega ülimalt polulaarseks ja nii tekkis endalgi mõte proovida kõneall olevat kooki. Etteruttavalt võib öelda, et tegemist on väga hea koogiga. Aga hinnangu saab anda igaüks ise. Koogi retsepti autoriks on  Marje Laanejõe. 
 

Taigen:
  • 3 keskmist porgandit
  • 2 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsaga peenikest soola
  • 2 muna
  • 5 spl õli või sulatatud võid
Glasuur:
  • 300 g toorjuustu
  • 100 g hapukoort
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsaga peenikest soola
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 tl riivitud sidrunikoort
  • röstitud pähklipuru
Riivida kooritud porgandid peene riiviga. Segada jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur korralikult läbi. Kloppida munad koos suhkru ja soolaga kergelt lahti. Lisada segades õli ja riivitud porgand. Sõeluda segu peale kuivainesegu ja segada ühtlaseks. Kallata tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja ajada ühtlase kihina laiali. Küpsetada 200°C juures 8-10 minutit. Lasta põhjal täielikult maha jahtuda.
Glasuuri jaoks segada kokku toorjuust, hapukoor, tuhksuhkur, vaniljesuhkur, sidrunikoor ja – mahl. Lõigata koogipõhi pooleks ja panna pool glasuuri alumisele kihile. Asetada peale teine koogipõhi ja valada peale ülejäänud glasuur. Kaunistada röstitud pähklipuruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar