pühapäev, 17. veebruar 2013

Küpsised kahe šokolaadiga

Tundub, et ma pole ikka veel üle saanud šokolaadi temaatikast ja seekordne valik on selge tõestus sellest. Küpsiste retsept pärineb raamatust "Kalevi šokolaadiraamat".

Vaja läbeb:

6 dl jahu
2 sl Kalevi kakaopulbrit Meie Mark
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
250 g küpsetusmargariini
1,5 dl suhkrut
1,5 dl fariinsuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
200 g Kalevi šokolaadi Bitter
100 g Kalevi valget šokolaadi

Töökäik:

Sulata margariin (mina kasutasin võid) ja jäta jahtuma. Lõika mõlemad šokolaadid suure noaga ebaühtlase kuju ja suurusega tükikesteks. Sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Mikserda leige margariini hulka mõlemad suhkrud ja kordamööda ka munad, vahusta segu kohevaks. Sõelu juurde kuivained ning sega läbi, lõpuks lisa šokolaaditükid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile supilusikaga tainakuhjakesed, jättes nende vahele 5 cm. Küpseta 175 kraadi juures umbes 15 minutit.


6 kommentaari: