neljapäev, 28. märts 2013

Kohupiimatort



Seekordne retseptiidee pärineb ajakirja "Oma Maitse" 2013 Märtsi numbrist. Ajakirjast paistis vastu visuaalselt köitev kohupiimatort,  mille täidisest võib leida virsikuid ja kirsse.

Biskviitpõhi:

4 muna
150 g suhkrut
50 g jahu
25 g tärklist
25 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:

400 g kohupiima
150 g suhkrut
500 ml 35% koort
1 apelsini riivitud koor
10 g želatiini
400 g külmutatud või kompotikirsse
850 ml purk konservvirsikuid
kaunistuseks 50 g mandlilaaste

Töökäik:

Keera ahi 180 kraadi peale kuumenema. Eralda biskviidi jaoks munakollased-valgetest. Munavalged vahusta mikseriga tugevaks vahuks, lisa suhkur ning vahusta veel veidi. Sega munavalgevahu hulka ka munakollased. Ühenda eraldi kausis omavahel kuivained ning lisa ettevaatlikult munavahule. Kata lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vala tainas vormi ning küpseta umbes 35 minutit. Valmis biskviit jahuta ning lõika kolmeks kettaks.
Kreemiks mikserda kohupiim, suhkur ja koor. Pane želatiin 100 ml kompotivedeliku sisse paisuma, seejärel sulata  želatiin ja lisa kohupiimasegule. Riivi ka apelsinikoor kohupiima hulka. Kui kasutad kirsikompotti, siis pane kirsid sõelale nõrguma. Külmutatud kirsid sulata ja nõruta. Võta virsikupoolikud siirupist välja. Virsikud lõika kuubikuteks. 
Aseta üks biskviit lahtikäiva koogivormi põhja, kata see kolmandiku kohupiimasegu ning kogu tükeldatud virsikutega. Nüüd aseta täidisele teine biskviidikiht ning teine kolmandik kohupiimakreemi, peale kirsid. Kirssidele aseta viimane biskviidikiht ning ülejäänud kohupiimakreem. Pane kook 2-3 tunniks külmkappi. 
Kaunista meelepäraselt.


1 kommentaar:

  1. Taruhan Sabung Ayam Live Menggunakan OVO di situs www.bolavita.fun !

    Dapat Bonus Freechip ! Mudah dalam bertransaksi, aman, tanpa jam offline !

    Minimal Deposit hanya 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta