reede, 24. jaanuar 2014

Grenadilli- toorjuustukook

Retsept on võetud raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid". Järjekordsed minu lemmikud-toorjuust ja grenadill.

Põhi:

200 g täisteranisujahust küpsiseid
90 g sulavõid
50 g suhkrut

Toorjuustukreem:

500 g toasooja toorjuustu
100 g suhkrut
3 suurt muna, valged kollastest eraldatud
50 g nisujahu
1 tl riivitud sidrunikoort
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
1tl vanilliessentsi
125 g vahukoort
60 ml värsket grenadilli viljaliha, nõrutatud

Töökäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Sega kokku purustatud küpsised, või ja suhkur. Suru segu vormi põhjale ja külgedele. Küpseta 8-10 minutit, kuni koogipõhi tõmbub pruunikaks. Lase vormis täielikult jahtuda. Vähenda ahjus kuumust 150 kraadini. Mikserda toorjuust ja suhkur madalal kiirusel kreemjaks. Lisa ükshaaval munakollased, vahustades iga kord põhjalikult. Lisa jahu sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja vanill. Mikserda vahukoor kõvaks vahuks Vahusta eraldi kausis ka munavalged. Sega grenadilli viljaliha toorjuustusegusse. Kasuta vahukoore ja munavalgete lisamiseks suurt silikoonspaatlit. Kalla toorjuustusegu koogipõhjale Küpseta 50-60 minutit kuni täidis on tardunud. Lase vormis jahtuda. Pane vähemalt 6 tunniks külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar