teisipäev, 21. jaanuar 2014

Šokolaadi-piparmündi muffinid ja mango muffinid

ŠOKOLAADI-PIPARMÜNDI MUFFINID:



Minu jaoks on piparmünt ja šokolaad-suurepärane kooslus ja ega sellisel juhul muud üle jäägi, kui proovida "Hõrgud ja ahvatlevad koogid" uut muffinite retsepti.

Vaja läheb:

300 g nisujahu
75 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
 1/2 tl söögisoodat
1/4 tl soola
150 g võid
300 g suhkrut
3 suurt muna
180 ml piima
1 tl piparmündiessentsi
12 hakitud šokolaaditäidisega piparmündikommi (Marianne)


Šokolaadiglasuur:

180 g hakitud tumedat šokolaadi
125 g hakitud võid
1 tl piparmündiessentsi


Töökäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 12 auguga muffinivorm küpsetuspaberist korvikesega. Sega kausis kokku jahu, kakao, küpsetuspulber, söögisooda ja sool. Pane suhkur ja või kaussi ning vahusta mikseriga keskmisel kiirusel kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lülita mikser aeglasele kiirusele ja lisa vaheldumisi kuivained, piim ja piparmündiessents. Sega hakitud šokolaadikommid tainasse. Täida paberkorvikesed kolme neljandiku jagu tainaga. Küpseta 20-30 minutit, kuni muffinid on kerkinud. Lase muffinitel paar minutit vormis jahtuda, siis tõsta need restile ja lase umbes tund aega jahtuda.
Sulata šokolaad ja või veevannis tasasel tulel. Lisa piparmündiessents, sega. Lase natuke jahtuda. Kalla muffinid glasuuriga üle ja serveeri kohe.

MANGO MUFFINID:

Kasutatud on valmis Vilma muffinipulbrit ja riivitud mangot. Muffinite valmistamisviis ise on aga väga lihtne:
pulbrile tuleb lisada 200 ml vett ja 100 ml õli, segada taigen ühtlaseks massiks. Seejärel lisa tainasse riivitud mango. Seejärel täita muffinivormid kolmveerandi ulatuses taignaga ning küpsetada 180-200 C juures 22-25 min.































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar