kolmapäev, 23. aprill 2014

Mango-vaarikakiusatus























Seekordne retsept on võetud ajakirja "Oma Maitse" 2014.a aprilli numbrist. Mõnus suutäis kuuma kohvi kõrvale.

Põhi:

150 g digestive küpsiseid
50 g mandlilaaste
50 g sulatatud võid

Kate:

850 g mangopüreed
1 laimi mahl
1,5 dl suhkrut
14 želatiinilehte
400 ml 35% vahukoort
300 g külmutatud vaarikaid

Töökäik:

Vooderda 24 cm koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis. Sega hulka mandlilaastud ja sulavõi, näpi läbi ja vajuta ühtlase kihina vormi põhja. Muredama tulemuse saad, kui küpsetad küpsisepõhja 180-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Katte jaoks vali vaarikate seast umbes 40 g viletsama välimusega marju püreestamiseks. Need jäta välja sulama, ülejäänud tõsta sügavkülma tagasi. Sulanud vaarikad suru läbi sõela ja jäta saadud püree kaunistuseks.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Samal ajal sega kausis mangopüree, laimimahl ja suhkur. Vahusta koor. Nõruta želatiinilehed ja sulata veevannil või madalal kuumusel väheses vedelikus pliidil.
Vala täiesti sulanud želatiin peene joana pidevalt vispliga segades mangopüreesse. Lisa vahustatud koor ja sega õrnalt läbi. Viimasena sega juurde otse sügavkülmast võetud vaarikad. Vala vormi küpsisepõhjale ja tasanda pind. Tilguta teelusikalt koogile vaarikapüreetilgad ja tekita hambatikuga ringikujulisi liigutusi tehes muster. Pane kook külmikusse tarretuma vähemalt kuueks tunniks, parem üleöö.

2 kommentaari: