pühapäev, 24. august 2014

Kirju koer

Klassikaline maius, mida mina pole veel varem teinud. Retsept on võetud raamatust "Suur väike šokolaadiraamat".


Kook

250 g magusat kondenspiima
60 g soolast võid
1 tl vanilliekstrakti
3 sl suhkruta kakaopulbrit
250 g magusaid nisujahust küpsiseid, purustada
60 g Kreeka pähkleid, jämedalt hakkida
3 sl riivitud kookospähklit

Gasuur:

225 g tuhksuhkrut
2 sl suhkruta kakaopulbrit
2 sl keeva vett
2 tl soolast võid

Valmistamine:

Vooderda 20 cm ruudukujuline koogivorm küpsetuspaberiga, nii et servad üle ääre ulatuks. Sega väikses kastrulis nõrgal kuumusel kondenspiima võiga, kuni või onsulanud. Võta tulelt ja lisa vanill. Sõelu sisse kakao ja sega läbi. Sega kausis kokku purustatud küpsised, Kreeka pähklid ja riivitud kookospähkel. Lisa kondenspiima segu ja sega korralikult läbi. 
Tõsta segu ettevalmistatud koogivormi ja silu lusikaga tasaseks.Kata kinni ja pane 3-4 tunniks külma tarduma.
Glasuur. Sõelu kausis tuhksuhkur ja kakao. Vala vee ja või segu ettevaatlikult kakao ja suhkrusegusse ja sega ühtlaseks pastaks. Määri koogile ja lase 15 min külmas tarduma. Võta vorm külmkapist ja tõstke üle ääre ulatuva küpsetuspaberi otstest kinni võttes kook vormist välja. Lõika tükkideks.  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar