pühapäev, 10. august 2014

Mustikakeerdudega juustukook

Augusti kuu (2014a) Oma Maitse sisaldas mitmeid huvitavaid kookide retsepte ja üks neist leidis ka kohe järele proovimist. Tulemuseks oli pehme tekstuuriga pisut küll magusama poolne kook.


Põhi:

300 g Digestive küpsiseid
140 g võid

Täidis:

3x300 toorjuustu
275 g suhkrut
100 g musikaid
1 tl maisijahu
1 sl külma vett
4 sl jahu
2 tl vanilliekstrakti
3 suurt muna
200 ml hapukoort

Töökäik:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata 20x30 cm vorm küpsetuspaberiga. Pane küpsised köögikombaini ja purusta peeneks. Lisa sulatatud või ja töötle veel. Vala küpsisepuru koogivormi ja suru lusikaseljaga tihkelt põhja külge. Küpseta 10 min. ja jahuta.
Tõsta 25 g suhkrut ja mustikad kastrulisse, sega maisijahu 1 sl külma veega ja lisa potitäiele. Kuumuta õrnal tulel seni, kuni suhkur sulab. Tõsta nüüd temperatuuri ning lase mustikakastmel 1-2 min. ägedalt keeda, et see saavutaks kastme konsistentsi. Tõsta jahtuma.
Vahusta suures kausis mikseriga toorjuust ühtlaseks kreemiks, lisa ülejäänud suhkur ja mikserda veel. Nüüd pane vispeldamist jätkates täidise hulka ka jahu, vanilliekstrakt, munad ja hapukoor.
Vala pool toorjuustusegust küpsisepõhjale, tõsta sellele lusikaga mustikatäpikesi nii, et kasutatud saaks pool mustikakastmest. Kata ülejäänud toorjuustuga ja lükka spaatliga koogi pind ühtlaseks. Nirista ülejäänud mustikakaste kattele ja tee lusikaotsaga sinna keerud. Küpseta 10 min. 180 kraadises ahjus, ning vähenda siis kuumust 110 kraadini, küpseta veel 30 minutit. Keera ahi kinni ja lase koogil seal tund aega taheneda, seejärel praokil ahjuuksega veel tund aega. Tõsta kook siis ahjust välja ja lase toatemeperatuurini jahuda. Hoia külmikus kolm tundi kuni üleöö.

Minu tähelepanekud:

Retseptis oli kirjas, et kooki tuleb küpsetada 30 minutit 110 kraadises ahjus. Siin kohal lisasin mina temperatuuri  ja pikendasin ka küpsemise aega. Kõik sõltub ahjust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar