esmaspäev, 26. detsember 2011

II. advendi kook

















Koogi idee pärineb blogist:Kiilikese köögikatsetused

Vaja Läheb:
6 muna
250 gr suhkrut
350 gr jämedalt riivitud porgandit
1/2 sidruni riivitud koor
1 tl kaneeli
1 spl rummi (asendasin brändi essentsiga)
100 gr jahvatatud sarapuupähkleid(ära asenda muidu ei jää seda maitset, soovitav ise jahvatada)
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
60gr kartulijahu

Töökäik:

Eralda muna kollased ja valged. Sega omavahel jahvatatud pähklid, jahu, kartulijahu(tärklis) ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged ja munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Kollase massile lisada rumm (kuna mina pole rummiga sina-peal siis asendasin rummi brändi essentsiga) ja riivitud porgand ning jahusegu. Viimasena lisada munavalgevaht ja segada ettevaatlikult. Valada võitatud ja riivsaia või mannaga üle puistatud vormi. Küpsetada 170 kraadises ahjus 60 minutit. Lasta jahtuda ja kaunistada vastavalt soovile.
Kuna eeldasin, et kook võib tulla pisut kuiv, siis tegin ka mõned muudatused. Poolitasin koogi ja tegin sellele vahele kreemi.
Kreem:
2 dl 20% hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 tl kakaod
2 lehte želatiini +0,5 dl mahla.
Lasin koogil üleöö külmkapis seista. Omapoolse mugandusega jäin rahule, kuna kook tuli tõesti mahlane (mis ei tähenda seda, et originaalretsept oleks kuidagi kehvem!).
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar