esmaspäev, 26. detsember 2011

Kodune kohupiimakook

















Originaalretsept pärineb blogist Silja, Food & Paris, kus kook kannab nime: Vaniljemaitseline-kohupiima kook. Kuna pean end 100% visualistiks, siis köitiski mind selle koogi puhul esmalt koogi välimus. Etteruttavalt võib öelda, et ma ei pidanud selles koogis pettuma. Maitse oli suurepärane! Esmakordselt ei kasutanud ma koogi põhjas võid, samuti puudus mul varasem kokkupuude Saida toodetega.
Vajalikud komponendid:

180 g karamellimaistelisi küpsiseid  (kasutasin vahtrasiirupimaitselisi "Kalevi" küpsiseid)
200 g toorjuustu
500 g Saida tavalist kohupiima
100 g hapukoort
2-2,5 dl suhkrut
4 muna
1 vaniljekaun (mina lisasin 1 tl vanillisuhkrut)
u 60 g mandlilaaste
 
Töökäik:
Purusta küpsised ja laota ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ning lisa kohupiim ja hapukoor. Vispelda ühtlaseks ja lisa ükshaaval toasoojad munad, lisa vanillisuhkur. Tõsta segu supilusikaga koogivormi küpsisepuru peale (kui mass on vormis juba piisavalt paks ja pole enam ohtu küpsisepuru laiali ajada, siis ülejäänud kohupiimasegu võid juba valada.) Laota peale mandlilaastud ja küpseta kooki 150 kraadises ahjus 50 min kuni 1 h. Lase koogil vormis täielikult jahtuda.
Kook maitses lausa imeliselt!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar