teisipäev, 27. detsember 2011

Šoti šokolaadi-viskikook
















Retsept pärineb raamatust "100 kooki 3" ja kannab nimetust Šoti šokolaadi-viskikook. Tõsi küll, koogi tegemise käigus sai tehtud mõned muudatused ja selle koogi võiks ka vajadusel ringi nimetada nt Brändi šokolaadi banaanikook.  Muudatus sai tehtud viski koha pealt- see sai asendatud kodus oleva brändiga. Teiene omalooming oli kreemile lisada veel purustatud banaani.

Tainas:

4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jaju
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
25 g võid
1 sl vett

Immutamiseks:

3-4 sl viskit
3 sl apelsinimahla

Kreem:

175 g võid
6 sl kakaopulbrit
3 dl tuhksuhkrut
2 sl  viskit
1,5 sl apelsinimahla

+ 3 keskmist banaani (soovi korral)

Töökäik:
Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, vanillsuhkur, küpsetus-ja kakaopulber. Lisa munavahu hulka. kuumuta vesi ja või keemiseni, lase hetk jahtuda ja sega taina hulka. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. proovi koogi küpsust puutikuga. Võta kook vormist välja ja lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks. Iimmuta mõlemad kettad apelsinimahla-viski seguga. Vahusta toasoe või, sõelu hulka kakaopulber ja tuhksuhkur. Sega ühtlaseks kreemiks, maitsesta viski ja apelsinimahlaga. Määri kolmandik kreemikogusest ühele kettale (siin siis tuli "mängu" minu omalooming, kus lisasin kreemisegule peale kolm purustatud banaani)  ja tõsta teine ketas selle peale.  Kata kook pealt ja külgedelt kreemiga. Lase vähemalt 2 tundi külmas maitsestuda.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar