esmaspäev, 26. detsember 2011

III. advendi kook

 


Retsep on võetud ajakirjast "Oma Maitse" 2011 detsembri numbrist, mille originaalnimi on Jõulune trühvlitort.
Tainas:
3 muna
1,5 dl rafineerimata suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
100 g võid
150 g tumedat šokolaadi
1,5 sl mõrukakaod
1,3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
400 g kvaliteetset maitsestamata toorjuustu
2 munakollast
0,75 rafineerimata suhkrut
3 lehte želatiini
2 dl 35% rõõska koort
100 g šokolaadi
3-4 sl Vana Tallinna likööri

Kate:
200 g šokolaadi
50 g võid

Töökäik:
1. Vahusta munad taina jaoks suhkrutega hästi tugevaks vahuks. Sulata või ning lahusta selles kuumuses šokolaaditükid. Lisa kakao ning sega hästi läbi. Vala šokolaad munavahu hulka ja sega hästi rahulikult läbi. Sõelu hulka ühendatud jahu ja küpsetuspulber ning jätka ettevaatlikku segamist, kuni saad ühtlase taina. Vala 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus ligi 30 minutit. Jahuta ning tõsta siis kook vormist välja. Jaga kaheks. 
2.  Kreemi jaoks vahusta toorjuust munakollaste ja suhkruga ühtlaseks. Aseta želatiinilehed külma vette punduma. Kuumuta rõõskkoor keemiseni ning eemalda tulelt. Lisa želatiinilehed ja tükeldatud šokolaad ning sega, kuni kõik on lahustunud ja ühtlase kreemi sarnane. Ühenda toorjuustu-ja šokolaadikreem, maitsesta likööriga ning vahusta kohevaks. 
3.  Tõsta üks tainapoolikutest lahtikäiva koogivormi põhjale, vala peale pool kteemist ning kata järelejäänud koogipooliku ja kreemiga. Lase külmikus vähemalt 3 tundi tarretuda. 
4.  serveerimiseks eemalda kook vormis. Sulata või ning lahusta selles šokolaad, lase pisut jahedas taheneda ja vala siis koogile. Kaunista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar