esmaspäev, 20. veebruar 2012

Õrn ja õhuline kohupiima-toorjuustukook

Käesoleva retsepti leidsin blogist: Armastus küpsetamise vastu

Vaja läheb:

125 g võid
1 muna
2 sl suhkrut
4 dl jahu

Täidis:

5 muna
300 g magusat kohupiima (algses retseptis oli kasutatud maitsestamata kohupiimapastat)
400 g toorjuustu
~11sl suhkrut
 soola

Põhja valmistamiseks on vaja omavahel segada jahu ja suhkur, lisa või ning töödelda tainas purutaoliseks massiks (tegin seda köögikombainiga), lisa muna ja töötle kuni saad ühtlase taigna. Kui  tainas tundub olevat liiga kuiv ja mureneb, lisa pisut vett (1-2sl). Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru tainas vormi põhja ning selle äärtele. Täidist tuleb üsna palju ja koogi ääred tuleks teha üpris kõrged, umbes 4-5cm.
Täidise jaoks eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollaste juurde kohupiim ja toasoe toorjuust ning suhkur ja aja kergelt vahule. Lisa munavalgetele noaotsatäis soola ning vahusta munavalged tugevaks vahuks. Tõsta 1-2sl munavalgevahtu toorjuustutäidisele ja sega ühtlaselt kuid õrnalt läbi. Lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega õrnalt läbi.  Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 170 kraadi juures 50-60 minutit. Kui küpsetusaeg on läbi, tee ahjuuks veidi lahti ja jäta kook ahju jahtuma. Hiljem jahuta kooki toatemperatuuril ning kui on täielikult jahtunud tõsta külmkappi mõneks tunniks seisma.

Minu tähelepanekud:
Koogi teistkordsel küpsetamisel lisaksin vist pisut tsitrusekoort, mis annaks veel maitsenüanssi juurde (minu üks nõrkustest-tsitruselised).

1 kommentaar:

  1. Katsetasin. Väga hea. Nüüdsest minu lemmik. Aitäh jagamast!

    VastaKustuta