esmaspäev, 4. juuni 2012





Retsept on leitud perenaine.ee kodulehelt ja kannab nime: Rabarberi-maasikakook

Põhi:

100 g võid
75 g suhkrut
1 muna
2 sl piima
2 dl jahu
1 dl neljaviljahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

200 g rabarberit
200 g maasikaid
50 g suhkrut
2 sl tärklist

Peale:

200 g pakikohupiima
200 g hapukoort
75 g suhkrut
2 muna

Põhja jaoks klopi pehme või, suhkur, piim ja muna ühtlaseks. Lisa kuivained ja sega tainas kergelt läbi.
Täidise jaoks tükelda maasikad ja rabarberid ja sega suhkru ja tärklisega. Kohupiim, munad, suhkur ja hapukoor sega ühtlaseks.
Pane ahi sooja. Võta 24 cm diameetriga lahtikäiv vorm ja määri võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Määri tainas põhjale, tõsta peale rabarberid-maasikad ja vala ettevaatlikult üle kohupiimaseguga. Küpseta 180 kraadises ahjus keskosas umbes 1 h. Kaunista meelepäraselt.
Ilmselt järgmisel korral paneksin rabarberit ja maasikat vahele pisut rohkem.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar