pühapäev, 24. juuni 2012

Šokolaadi-kohupiimakook apelsinišokolaadiga



Koogi idee ja retsept pärinevad siit: http://maguskook.blogspot.com/2012/06/sokolaadi-kohupiimakook.html. Algset retsepti on pisut muudetud. Miskipärast oli kindel soov põhi pooleks lõigata ja panna kihtide vahele magus kreem. Seega mõeldud-tehtud...kook sai kihtide vahele apelsinišokolaadi ja hapukoore kreemi.

Vaja läheb:


300 g kohupiima (kasutasin "Tere" vanilje kohupiimapastat 4%)
300 g kakaomaitselist kondenspiima100 g tumedat šokolaadi2 munakollast2 munavalget1 dl jahu1 sl suhkrut



Kreem:


apelsinišokolaad, hapukoor ja pisut suhkrut.


Töökäik:


Kõigepealt tuleb mikserda kohupiim ja kondenspiim ühtlaseks kreemjaks massiks. Seejärel lisada suhkur ja munakollased, sega. Sõelu hulka nisujahu ja lisa ka taina hulka peeneks hakitud tumeda šokolaadi tükikesi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga kokku. Kata lahtikäiva 24 cm koogivormi ääred ja põhi küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, seejärel alanda temperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel 10 minutit.  Siin siis tuli mängu minu omalooming. Lõikasin jahtunud põhjad pooleks ja katsin apelsinišokolaadi, hapukoore ja väikese koguse suhkruga (kogused said umbes mõõdetud). Kook seisis üle öö külmas. Koogi pealmisele kihile sai määritud metsapähklikreemi ja selle peale sai veetud kelmikad triibud apelsinišokolaadiga.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar