pühapäev, 10. juuni 2012

Sidruni-apelsini juustukook



Retsept võetud raamatust "Võrratud koogid".

Põhi:


75 g Digestive küpsiseid
40 g võid

Täidis:


500 g mascarponet
200 g toorjuustu
2 dl suhkrut
3 muna
1 munakollane
1 apelsini koor
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1,5 dl vahukoort
pisut vanillsuhkrut

Töökäik:

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud, 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta külmkappi. Mikserda mascarpone, toorjuust, suhkur, munad ja munakollane ühtlaseks. Mikserda hulka riivitud apelsinikoor ning sidrunimahl ja-koor. Sega juurde vahustatud vahukoor ja vanillsuhkur. Tõsta juustusegu põhjale. Pane kook 160 kraadisse ahju ning küpseta 1 tund. Lase ahjus jahtuda. Hoia enne serveerimist 3 tundi kuni üle öö külmas.

Koogi kate on omalooming - aprikoosimoos


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar