pühapäev, 26. juuni 2011

Meekook


Lapsevanematena soovime me oma laste soove täita ja nii ka mina. Jaanipäeva pidustustel pakuti kohvi kõrvale meekooki, mis oli seekord poest soetatud. Kook oli meekoogile omaselt magus, kuid sobis ideaalselt kohvi kõrvale. Sel õhtul tuletaski mulle laps meelde, et meil oli ju ka plaan kunagi ise meekooki kodus küpsetada. Oma lubadused tuleb ka täita ja nii ei jäänudki muud üle kui järgmisel päeval võtta ette meekoogi küpsetamine. Seekord võtsin aluseks blogipidaja Elina köögis meekoogi retsepti.

Põhjad
Põhjad:
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 60 g võid
  • 0.5 dl mett
  • 4dl jahu
  • 3 dl täisterajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 1.5 kg hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • paar sl mett
Vahustasin munad ja suhkru kohevaks vahuks (umbes 5 min). Seejärel sulatasin potis või ning lisasin mee. Siis kallasin ettevaatlikult sulanud või ja mee hulka munavahu. Kuumutasin segu pidevalt segades (keskmisel kuumusel) keemiseni ning tõstsin tulelt. Lisasin jahu-küpsetuspulbrisegu ja segasin ühtlaseks massiks. Järgnevalt jagasin taina 9 palliks ning rullisin kergelt jahusel laual ümmargused, õhukesed kettad. Küpsetasin kettaid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 175-kraadises ahjus kuldseks. Purustasin 1 ketta peeneks ja tegin sellest kattepuru. Määrisin jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ja mett ning kaunistasin koogipuruga. Hoidsin kooki külmkapis kuni järgmise päevani.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar