neljapäev, 23. juuni 2011

Šokolaadi-kohupiimatort maasikatega




Hiljuti jäi mulle silma ühest blogist (sööme silmadega) väga ahvatlev retsept, mida tahtsin esimesel võimalusel järele proovida. Ja nii saigi siis koogitegu ette võetud. Algne retsept nägi ette vaarikaid, kuid kuna maasikahooaeg kestab, siis  tekkiski mõte katsetada kooki hoopis maasikatega. Samuti vähendasin kohupiima ja vahukoore koguseid.

Põhi
100 g võid
130 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
45 g kakaod
3/4 tl küpsetuspulbrit
3/4 tl soodat
pisut soola
170 g jahu
160 ml piima

Täidis
maasikaid
400 g kohupiima
2 dl vahukoort
1 sl vanillisuhkrut

Kaunistuseks
šokolaadi sisse kastetud maasikaid, riivitud šokolaadilaastud.


Põhja jaoks vahustasin või suhkruga kergeks ja õhuliseks, siis vahusta ükshaaval sisse munad. Aeglasele kiirusel mikserda ja sega sisse vanilliekstrakt, kakaopulber, söögisooda ja sool. Lisa pool jahust, küpsetuspulber, seejärel kogu piim ja siis ülejäänud jahu. Vahusta kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180-kraadinises ahjus 45 minutit. (algses retseptis oli küpsemisaeg 30-35 min. Mina aga lisasin küpsemiseaga juurde, kuna keskosa oli 35 min küpsemise järel ikka veel vedel).
Valminud põhja lõikasin peale jahtumist keskosast pooleks ja katsin põhja maasikatega.

Segasin kokku täidise: kohupiima-vahukoore segu, vahustades kõigepealt vahukoore, siis lisasin kohupiima ja vahustasin veel kergelt. Seejärel valasin tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning katsin selle teise koogikettaga. Valasin peale ülejäänud kohupiimasegu, silusin ära ja asetasin üleöö külmkappi seisma. 
Järgmisel päeval kaunistasin maasikate ja šokolaadilaastudega.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar