neljapäev, 24. mai 2012

Juustukook























Tegemist on klassikalise juustukoogiga, mis kannab originaalis nime-New Yorgi juustukook. Tõsi seda kooki olen ma teinud juba nii mitmeid kordi ja aja jooksul jõuan ma ringiga jälle sama koogini, sest see on lihtsalt nii hea! Retsept on võetud- http://perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1194:new-yorgi-juustukook&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6

Põhi:

250g digestive küpsiseid
100g võid


Täidis:

1,2 kg Philadelphia toorjuustu (täisrasvast)
350g suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
5 suurt muna
2 munakollast
Poole sidruni riivitud koor

Kaunistuseks:


maasikaid
pakk Ruf torditarretist (maasikamaitseline)

Purusta küpsised peeneks, sega sulatatud võiga ja suru lusikaseljaga tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Aseta külmikusse ootele.
Vahusta toasoe toorjuust kergelt seda lusikaga ühtlaseks kloppides. Lisa suhkrud ja sidruni koor, sega. Lisa ühekaupa munad (jätkates alles siis kui muna on korralikult segunenud). Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta 12 minutit 260-kraadises ahjus. Seejärel alanda kuumust 115 kraadini ja küpseta veel tunnike. Küpsenud kook võdiseb veel keskelt pisut. Jahuta täielikult. Kaunista meelepäraselt.














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar