laupäev, 12. mai 2012

Puuviljatort























Mõte jõuda kunagi puuviljatordini tegemiseni keerles minu peas juba väga ammu, kuid siiani on üks või teine asi vahele tulnud ja puuvilatordi aeg lihtsalt edasi lükkunud. Puuviljadest on kasutatud virsikut, kiivit, maasikaid ja viinamarju (tordi peal sakiliseks lõigatud). Tarretisena on kasutatud claro-puuviljamaitselist želeepulbrit. Antud tordi puhul on põhjade retsept võetud ajakirjast "Kodukirja parimad palad 2008"-valge šokolaadiga jõhvikatort. Vahele pandud kreem on enda mõte (lihtne variant).

Tainas:


150 g valget šokolaadi
150 võid
1,5 dl suhkrut
4 muna
1 dl jahvatatud mandleid
1 dl nisujahu
1,5 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:


400 g Philadelphia toorjuustu
u 300 g šokolaadi pralineekreemi

Kate:


Claro pulber (saadaval koogimeister.ee-st, põhiretsept: 100 g claro, 400 g suhkrut, 1000 l vett või mahla).

Töökäik:


Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Taina jaoks tükelda šokolaad ja või keedunõusse ning sulata vesivannil madalal kuumusel, kogu aeg segades. Eralda munavalged ja-kollased. Hõõru munakollased suhkruga valgeks vahuks. Sega omavahel jahvatatud mandlid, nisu-ja kartulijahu ning küpsetuspulber. Vala sulatatud šokolaad ja või munakollaste hulka ja sega hästi läbi. Lisa jahusegu ja sega ühtlaseks. lisa vähehaaval munavalgevaht, samal ajal segades. Vala tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 minutit ahju allosas. Lase jahtuda. 
jahtunult lõika põhi kolmeks kihiks. alumine osa tõsta vormi tagasi. Immuta põhjasid piimaga (mahlaga). Sega toorjuust ja šokolaadikreem ning määri kreem alumisele kihile.Tõsta peale teine kiht ja määri ka see šokolaadikreemiga. Tõsta peale kolmas kiht ja kata ka see kreemiga. 
Peale sai laotatud viiludeks lõigatud virsik, kiivi, maasikas ja sakiliseks lõigatud viinamari. Želeekatte jaoks segada claro suhkruga ning valada keeva vee või mahla hulka. Segada ja lasta kema tõusta.( Kui juhtub želeed pisut üle jääma, nagu minu, siis valmis želeed saab uuesti üles kuumutada ja taas kasutada).  Seejärel nirista želee koheselt puuviljadele.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar