Põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
1,25 dl jahu
Maasikakiht:
5 lehte želatiini
2 dl purustatud maasikaid
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
250 g kohupiima
3 sl maasikasiirupit
2 dl 35 % rõõska koort
Vaniljekiht:
3 lehte želatiini (3+3 lehte želatiini)
2 dl vahustatavat vaniljekastet (2 dl+2 dl vaniljekastet)
Pealmine kiht:
1,5 dl maasikasiirupit (1,5 dl+1,5 dl maasikasiirupit)
1,5 dl maasikasiirupit (1,5 dl+1,5 dl maasikasiirupit)
2 lehte želatiini (2+2 lehte želatiini)
Töökäik:
Töökäik:
Esmalt valmista põhi. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning
sõelu õrnalt hulka jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud kõrgema
äärega koogivormi (kasutasin 24 cm lahtikäivat kandilist vormi) ja küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase
valmis koogipõhjal täielikult jahtuda ja tõsta siis vormi tagasi.
Maasikakihi valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette
likku. Purusta saumikseriga maasikad sega suhkru ja vanillisuhkruga,
ning lisa juurde ka kohupiim.
Kuumuta maasikasiirupit ja lisa lisa liigsest veest tühjaks pigustatud
želatiinilehed ja sega kuni želatiin on sulanud. Veidi jahtunud
želatiini-siirupisegu vala peene joana maaska-kohupiima hulka. Sega hästi
läbi. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Kata valmis massiga
koogipõhi ja tõsta külma tarretuma.
Vaniljekihi jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.
Vahusta vaniljekaste tugevaks vahuks. Kuumuta mõned sl vett (nt. 2 sl) ja lahusta
selles želatiinilehed. Veidi jahtunud želatiin sega peene joana
vaniljevahu hulka. Kalla vaniljemass maasikakihi peale ( vajadusel silu pind) ja tõsta külma tarretuma.
Pealmise kihi jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Kuumuta maasikasiirupit ja lahusta selles želatiinilehed. Lase segul jahtuda
leigeks. Siis vala etetvaatlikult vaniljekihi peale. Tõsta külma
tarretuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar