kolmapäev, 31. august 2011

Šokolaadimuffinid ja teraviljaleib kõrvitsaseemnetega.

















Muffinid on küpsetatud "Vilma" muffinitaigna õpetuse järgi. Et pisut maitset täiendada, lisasin ka tükeldatud šokolaadi. Peale said muffinid endale šokolaaditriibud.

Teraviljaleib kõrvitsaseemnetega

Retsept pärineb "Ahjusoojad saiad-leivad" raamatust.

Vaja läheb:
250-300 g (5 dl) rukkijahu
350 g (7 dl) nisujahu
2 dl kõrvitsaseemneid
50 g presspärmi
5 dl vett
1 sl heledat siirupit
2 tl soola
Peale:
kõrvitsaseemneid

Töökäik:
Rösti tainasse minevad kõrvitsaseemned kuival pannil. Lase jahtuda ja haki suuremateks tükkideks. (vahemärkusena olgu öeldud, et mina seda ei teinud, kuna mulle meeldivad seemned ja ma lisan reeglina seemneid tavapärasest kogusest pisut rohkem).
Pudenda pärm kaussi. Soojenda vesi 37 kraadini ja lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees. Lisa ülejäänud vesi, siirup ja sool ning sega läbi. Lisa ka rukki-ja nisujahu ning töötle ühtlaseks tainaks.
Sõtku taina hulka jämedalt hakitud kõrvitsaseemned. Kata kauss toidukilega ning jäta tainas 30 minutiks kerkima.
Pane ahi 250 kraadi juurde soojenema. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja sõtku kergelt läbi, vormi sellest meelepärase kujuga leivapäts.
Piserda üle veega ja puista peale kõrvitsaseemneid. Lase kerkida rätiku all 20 minutit.
Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini. Küpseta leiba alumisel siinil 30-40 minutit või kuni selle sisetemperatuur on 98 kraadi.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar