esmaspäev, 29. august 2011

Tuunikala võileivatort

Originaalretsept pärineb "Selveri" köögist-kuumsuitsulõhe ja krevettidega võileivatordi nime alt. Kuna minul aga sel hetkel, kui tuli soov võileivatorti teha polnud käepärast kuumsuitsulõhet ja külmkapis ootas juba mõnda aega tuunilala, siis saigi üks kala asendatud teisega.

Vaja läheb:
1,5 pakki suurt röstsaia
400 g kuumsuitsulõhet/tuunikala
3-4 marimeeritud kurki
300 g küüslaauguga "Farmi" kohupiima
2 dl "Salvesti" Kerget majoneesi
1 sidruni mahl
musta pipart, soola. Mina lisasin pisut suitsetatud paprikapulbrit, mis sobis vägagi hästi. 
Kaunistuseks pakkus originaalretsept välja 1 karp krevette soolvees, 1 karp "Vici" vähisabasid soolvees ja värsket tilli.

Töökäik:
Lõika röstsaiaviiludel koorikud ära. Loa serveerimisalusele saiaviilud  (nt 3*3), immuta kurgimarinaadiga (mina kasutasin köögiviljapuljongit). Tükelda lõhe, haki kurgid. Sega kõik kohupiima, sidrunist pressitud mahla ja majoneesiga. Määri kolmandik kalasegust saiadele. Lao seejärel teine kiht saiaviile, immuta ja kata järgmise kreemikihiga. Jätka samamoodi, kuni oled saanud kolm kihti saiu. Kata tort pealt ja külgedelt kalakreemiga. Kata tort pealt toidukilega ja tõsta paariks tunniks kuni järgmise päevani külma. Kaunista vahetult enne serveerimist krevettide, vähisabade ja värske tilliga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar