laupäev, 27. august 2011

Õunakook kaerajahuga

Õunakook kaerajahusel põhjal.
Koogi põhja retsept on pärit raamatust "100 kooki 2", kus originaalretsept on mustika-kohupiimakoogi nime all.

Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
2 dl kaerajahu
1/2 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1/2 tl soola
1 muna

Peale

4 keskmise suurusega õuna
kaneeli (silma järgi) 
3 spl suhkrut

Töökäik
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel suhkur, keara-ja nisujahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ning sool. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Seejärel läks põhi 20 minutiks ahju (eelküpsema). Viilutatud 4 keskmise suurusega õuna sai kergelt üle puistatud kaneeli ja 3 spl suhkruga. Ja seejärel jälle ahju pistetud 10-15 minutiks. Jahtunud kook sai endale peale vallatud šokolaadised triibud.



















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar