Minu absoluutsete lemmikute hulka kuulub toorjuust. perenaine.ee lehte külastades märkasin väga ahvatleva välimusega juustukooki ning tekkis soov seda järele proovida. Originaalretsept tehtud poole suuremate kogustega, mina vähendasin koguseid.
Põhi:
125 g digestive küpsiseid
50 g võid
Täidis:
600 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvast)
175 g suhkurt
0,5 tl vanillisuhkurt
3 suurt muna
1 munakollane
Poole sidruni riivitud koor
Töökäik :
Esmalt purustasin köögikombainis küpsised peeneks, siis lisasin sulatatud või, surusin 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele saadud massi. Kuna ma ise eelistan küpsetatud koogipõhjasid, siis läks põhi 7 min ahju 180 kraadiga (originaalsetseptis läks küpsise-võipuru esmalt külmikusse).
Vahustasin toasooja toorjuustu köögikombainis madalal kiirusel, lisasin suhkrud ja sidruni koore ning mikserdasin läbi, seejärel lisasin ühekaupa munad jätkates segamist. Töödeldud segu kallasin eelküpsetatud põhjale ja küpsetasin täidist 115 kraadiga 60 minutit. Jahunud kook sai pealt kaetud toormoosiga (toormoosile lisatud želatiini ja šokolaadist kaunistused).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar