laupäev, 27. august 2011

Sefiirikorvikesed

Juba pikemat aega on mul plaanis olnud teha sefiirikorvikesi, kuna aga kogu protseduur tundus olevat esmapilgul pikk ja keeruline, sai seda pidevalt edasi lükatud. Puhkusele jäädes küsisid minult töökaaslased, mis ma vabal ajal teha plaanin. Toidutegemisega seotult oli kindel plaan ära proovida karask, sefiirikorvikesed, võileivatort jv. mõned ahvatlused. Seega tegudele siis. Sefiirikorvikese retsepti leidsin blogist: tegemisi-toimetusi

Korvikesed:
100g võid
150g nisujahu
1 sl suhkrut
3 sl külma vett


Haki või koos jahu ja suhkruga puruseks, lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Pane tunnikeseks külmkappi puhkama. Seejärel vooderda korvikesed taignaga ning pane veel 15 min külmkappi. Siis küpseta 225*C ahjus kuni korvikesed on kenasti pruunikad (nii 10-15 min). Lase korvikestel vormides 10 minutit jahtuda, siis võta vormidest välja ja lase lõplikult jahtuda.

Korvikestesse:
1 dl meelepärast moosi
(mina kasutasin mustsõstramoosi)


Sefiir:
3 munavalget
300g suhkrut
0,5 dl hapukat mahla
0,25 tl sidrunhapet
0,5 tl želatiini


Sefiiri tegemiseks on vaja keeta siirup. Selleks pane suhkur, mahl ja sidrunhape potikesse ja keeda nõrgal kuumusel siirupiks, ajaliselt umbes 20 minutit. Samal ajal tuleb želatiin mõne lusikatäie veega paisuma panna.
Kui siirup on umbes 10 minutit keenud, tuleb hakata munavalgeid vahustama. Vahustada tuleb hoolega ja kannatlikult. Kui siirup on valmis (muutunud veidi paksemaks), jätka munavalgete vahustamist ning samal ajal nirista siirup peene joana munavahu hulka. Kuum siirup "küpsetab" niiviisi munavalge ära. Kui siirup on lisatud, sulata želatiin nõrgal kuumusel ja nirista see samamoodi vahustamise ajal munavahu hulka. Vahusta mikseriga pidevalt veel u 10 minutit. Siis klopi veel käsitsi ka hoolega.

Korvikeste kokkupanemiseks võta jahtunud muretaignakorvikesed pane igasse korvikesse lusikatäis moosi  seejärel lasin läbi kondiitrikoti väiksed "sefiiritipud" korvikesse.
Lõpptulemus oli väga hea, kuigi töökäigus tundus sefiirikorvikeste valmistamine ikka paras ettevõtmine olevat, kuid asi on seda väärt!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar